Suluova Devlet Hastanesi

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü
Suluova Devlet Hastanesi

Sağlık Bakanımız Yeni Hastane Binamızda İncelemelerde Bulundu.

Güncelleme Tarihi: 15/11/2017

bakan2.jpg
Sağlık Bakanımız Yeni Hastane Binamızda İncelemelerde Bulundu.
Sağlık Bakanımız Uzm. Dr. Sayın Ahmet DEMİRCAN Amasya programı kapsamında yapımı devam eden Suluova Devlet Hastanemiz inşaatında incelemelerde bulundu.
Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, "Sağlıkta çok başlılığı kaldırıyoruz. İllerde sağlığın sorumlusu, yetkilisi sağlık müdürü olacak. Hastanelerde başhekim olacak" dedi.
Suluova da bir toplantıya katılmak amacıyla gelen Sağlık Bakanı Demircan, açıklamasında yeni si...stemde ilçelerde sağlık müdürünün temsilcisinin yer alacağını belirterek, "Çok başlılığı kaldırıyoruz. Amacımız verimliliği artırmak. Eski sistemde çalışmakta olan arkadaşlarımız, orada çalışan personelimiz bizim personelimiz. Onlar hiçbir endişeye kapılmasınlar. Bu sistem içerisinde yapılacak o kadar iş var ki onlara ihtiyacımız var. Yani hiç kimse endişe etmesin. 'Benim kurumum kalktı. Sağlık Müdürlüğüne devredildi.' Hayır size ihtiyacımız var. Elbetteki sistemi yeniliyoruz. En verimli hale getiriyoruz. Amacımız Türkiye'de sağlık hizmetini daha yukarıya taşımak" diye konuştu.
Sağlıkta dönüşümün tamamlanırken şimdi ise gelişim ve kalite döneminin başlayacağını anlatan Bakan Demircan, "Bundan sonra şehir hastaneleriyle ve devlet hastanelerinin eğitim ve araştırma hastaneleri standardında yükselterek sağlıkta bir kalite sıçraması dönemi geliyor" şeklinde konuştu.
Amasya Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Kaymakam Dr. Vural Karagül, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Amasya Sağlık İl Müdürü Mehmet Rüştü Ertosun, Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Doç. Dr Faruk Tonga, Suluova Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Turgay Türkmen, Başhekim Yardımcısı Dr. Gülay Yetkin, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Sinan Yağlıoğlu, Müdür yardımcısı Şaban Göncü ile birlikte yeni hastane Binasında incelemelerde bulunan Sayın Demircan, Başhekimimiz Op. Dr. Mehmet Turgay Türkmen’den hastanemizin inşaat süreci ve tefrişatı ile ilgili bilgi aldı.
bakan1.jpg