Hastanemiz Amasya ili içinde Anne Dostu Hastane ünvanını alan ilk Hastane oldu.
03 Mart 2022

Hastanemiz ‘’Anne Dostu Hastane’’ ünvanını almıştır.
Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce yürütülmekte olan Anne Dostu Hastane Programı kapsamında yürütülen yerinde değerlendirme Suluova Devlet Hastanemizde yapılmıştır.
Hastanemizin Doğum Salonu, Kadın Doğum Servisi, Laboratuvar, Çocuk Servisi, Ameliyathane, Acil Servis başta olmak üzere tüm birimlerimizin özverili ve gayretli bir ekip çalışması sonucunda ‘’ANNE DOSTU HASTANE’’ kriterlerini yerine getirerek 02.03.2022 tarihinde Bakanlık tarafından belirtilen ‘’ ANNE DOSTU HASTANE ‘’ ünvanını almaya hak kazanmıştır.
Bu süreçte hastanemizde son 1 yıl içerisinde;
- Suluova Belediyemizin de destekleri ile hastanemizde doğum yapan anne ve bebeklerimize hediyeler verilmesi
- Hastanemizde doğan bebeklerin anneleri ile ilk buluşmaları fotoğraflanarak, ailelerinin de isteği ve onayı ile, bir hatıra olarak ailelere hediye edilmesi
- Hasta odalarında ve bekleme salonunda resim ve videolar ile hasta ve yakınlarının bilgilendirilmesi
- Anne adaylarının tek kişilik doğum odalarında doğum yapması sağlanarak konforun daha da artırılması
- Gebe Okulu eğitimlerinin pandemiye rağmen kesintisiz bir şekilde hizmete devam etmesi
Sağlık Bakanlığı Anne Dostu kriterlerinin karşılanmasında hastanemiz yönetimi ve tüm çalışanlarının bu hizmetleri özverili şekilde yerine getirmesi, Amasya’da bir ilk olarak ‘’Anne Dostu Hastane’’ ünvanını almamızda çok büyük katkı sağlamıştır.
Aynı zamanda hastanemiz 2014 yılından itibaren ‘’Bebek Dostu Hastane’’ olarak hizmet verirken, 2022 Mart ayı itibari ile ‘’Anne Dostu Hastane’’ ünvanını da alarak hizmet vermeye verimli bir şekilde devam edecektir.