Yeni Hastanemizin Sıcak Su İhtiyacı Güneş Enerjisiyle Karşılanacak
15 Kasım 2017

Yeni Hastanenin Sıcak Su İhtiyacı Güneş Enerjisiyle Karşılanacak
Yeni açılacak 100 yataklı Suluova Devlet Hastanesi çatı katına sıcak su ihtiyacını karşılamak amacıyla 50 adet güneş paneli yerleştirildi.
Suluova Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Turgay TÜRKMEN:" Güneşin sınırsız, yenilenebilir ve kolayla erişilebilen bir enerji kaynağı olduğunu, Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle sahip olduğu güneş enerjisi potansiyeli açısından birçok ülkeye... göre şanslı durumda olduğunu belirterek, çatı katına kurulumu tamamlanan paneller ile yakında hizmete girmesini planlanan Hastanemizin sıcak su ihtiyacının tamamını karşılanarak, tasarruf sağlanmış olacak” dedi.
Amasya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Faruk TONGA konu ile ilgili olarak; “Bakanlığımız politikalarına ve Suluova halkımıza yakışır hastanemizin biran önce faaliyete geçmesi için yoğun gayret içerisindeyiz. Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Bakanlarımıza, Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.