Hastanemize Lazerle Taş Kırma Cihazı Alındı.
14 Kasım 2017

Hastanemize Lazerle Taş Kırma Cihazı Alındı.
-Suluova Devlet Hastanesine alınan ve bölgemizde sadece ilçemiz hastanesinde bulunan Lazerle Taş Kırma Cihazı, Böbrek taşı tedavisinde en son kullanılan teknolojik ve bilinen en güçlü ve de en güvenli taş kırma cihazı olup Hastanemizde kurularak hizmete başlamıştır.
Hastanemiz yönetimi tarafından Sağlık Bakanlığından talep edilen ve talebi uygun görülmesinin ardından alınarak Hastanemize teslim edilerek hastaların hizmetine sunulan ve Üroloji Uzmanı Op.Dr. Aydemir Asdemir tarafından, tedavilerde kullanılacak olan Lazerle Taş Kırma Cihazı olan “Holmium YAG Lazer” sistemi Böbrek ve idrar yolları taşlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Taşın rengine veya bileşimine bağımlı olmaksızın tüm taşlara etki göstermektedir. İşlem taşa ulaşıldıktan sonra çok kısa sürede gerçekleşmektedir. Kanamasızdır, hastaya hiçbir zarar vermez ve işlem sonu ağrı yok denecek kadar azdır.
Lazerle Taş Kırma Cihazı “Holmium YAG Lazer” en etkili ve güvenli yöntem olarak öne çıkmaktadır. Lazer ışını endoskopik aletin içinden geçirilen ince bir fiber aracılığıyla taşa ulaştırılır. Taşın üzerine çok seri bir şekilde ısı topları gönderilerek süratli bir şekilde kırma işlemi gerçekleştirilir. Lazerin bir diğer üstünlüğü de diğer yöntemlere göre taş çok daha küçük parçalara ayrılır, adeta toz haline gelir, böylece işlem sonunda hastanın daha kolay dökmesi temin edilir; tabi ağrı hiç yok gibidir.
Tedavi sonrasında Hasta aynı gün ya da bir gün sonra normal yaşantısına dönmektedir. Vücut dışından bir girişim olmadığı için hiç yara izi olmamakta ve kanama olmadığı için hasta sarsılmamaktadır.
Lazerle Taş Kırma Cihazı Holmiyum Lazer tedavisi minimum komplikasyon ve düşük patolojik değişimlerden dolayı yaygın olarak olumlu karşılanmış ve kabul görmüştür.
Hastanemizde de üriner sistem (böbrek, üreter, mesane, üretra) taşları başta olmak üzere üst idrar yolu (üreter) darlıkları, alt idrar yolu (üretra) darlıkları, idrar yolu tümörleri tedavisinde Holmiyum Lazer tedavisi uygulanmaktadır.
Holmiyum Lazerin Kullanım Alanları:
-Üst idrar yolu (üreter) darlıkları,
-Alt idrar yolu (üretra) darlıkları,
-İdrar yolu tümörleri,
-Dış genital lezyonların tedavisinde başarı ile kullanılabilmektedir.
Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Turgay Türkmen, Başhekim Yardımcısı Dr. Gülay Yetkin, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sinan Yağlıoğlu, İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcıları Şaban Göncü ile Ahmet Emin Akkurt, Sağlık Bakanlığından temin edilerek hastaların hizmetine sunulan Lazerle Taş Kırma Cihazının Hastane Üroloji Uzmanı Op.Dr. Aydemir Asdemir tarafından, tedavilerde kullanılmasına başlanıldığını belirterek hayırlı olmasını dilediler.